Sherk

Që nga nëntori  i vitit 2008, projekti  “Bashkëpunimi ekonomik Rheinland-Pfalz-Evropa Juglinore (WiKo)” synon që përmes promovimit të formave të ndryshme të bashkëpunimit të bartë njohurit e veta dhe teknologjitë, kontaktet e biznesit, shkëmbimet në trajnimin profesional, etj. të rris konkurrueshmërine e ndërmarrjeve të mesme dhe zejtarive në Evropën Juglindore. Fokusi i projektit, i financuar nga Ministria Federale Gjermane për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim dhe Ministrisë së

Termocentrali Kosova B do të hiqet nga pakoja tenderuese e projektit Kosova e Re. Kështu ka marrë vendim të hënën Komiteti Drejtues për këtë projekt. Burime të Expressit tregojnë se këtë e kanë kërkuar vetë kompanitë e parakualifikuara. Qeveria, më herët, e pati futur me zor Kosovën B në pako tenderuese, të cilën tash përmes Parlamentit duhet ta heqë. Nëse deputetët votojnë kundër, gjithçka nis nga e para.

Mbajtja e punëtorisë me Ekspertët e Kompanisë “Fichtner” dhe zyrën e EBRD-së rreth financimit të Projekteve të Energjisë së Ripërtëritshme Me datë 2 Nëntorë 2011 si aktiviteti i parë i SHERK u mbajtë punëtoria, në mjediset e Odës Ekonomike të Kosovës dhe u diskutuan tema të ndryshme si:

Një nënshkrim kontrate mes kryetarit të komunës së Deçanit Rasim Selmanaj ,dhe  drejtorit të Kelkos Energy  nga Austrija George Woeber , sjellë një  dritë të gjelbër se në komunën e Deçanit  brenda pak ditësh do të nisin investimet e projektit 55 milion euro për ndërtimin e tri hidrocentraleve për